COMPETITIEPROGRAMMA FILM BY THE SEA 2019 BEKEND

0
336
PIRANHAS, Regisseur: Claudio Giovannesi

De Vakjury van Film by the Sea beoordeelt dit jaar acht boekverfilmingen in de Film- en Literatuurcompetitie die meedingen naar de Film en Literatuur Award. De prijs voor de beste boekverfilming wordt uitgereikt tijdens de Awards Ceremony op donderdag 19 september in Vlissingen. De Vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Stine Jensen, schrijfster Maartje Wortel, componist Henny Vrienten, filmmaker Rudolf van den Berg en actrice Terence Schreurs.

Met de focus op boekverfilmingen onderscheidt Film by the Sea zich van andere filmfestivals in Nederland en Europa. Bij de selectie is dit jaar naast kwaliteit ook nadrukkelijk gelet op variatie en diversiteit. Voor het eerst dingt een animatiefilm (The Swallows of Kabul) mee naar de Film en Literatuur Award. Daarnaast bevat de selectie een Nederlandse familiefilm (het op buitenlandse festivals succesvolle Kapsalon Romy) en twee films die gebaseerd zijn op toneelstukken (Beats en Mouthpiece). Hieronder een overzicht van de acht films die kans maken op de Film en Literatuur Award.

FILM EN LITERATUUR COMPETITIE – FILM BY THE SEA

MOUTHPIECE
Regisseur: Patricia Rozema. Schrijver toneelstuk: Amy Nostbakken, Norah Sadava Cast: Taylor Belle Puterman, Carlos Albornoz, Maev Beaty e.a.
Na de dood van haar moeder neemt schrijfster Cassandra de zorg voor de uitvaart op zich. Met twee actrices die gelijktijdig de rol van Cassandra vervullen, staat de kijker een prettig ontregelende ervaring te wachten.

LA RAGAZZA NELLA NEBBIA
Regisseur: Donato Carrisi. Schrijver boek en scenario: Donato Carrisi. Cast: Toni Servillo, Alessio Boni, Jean Reno e.a.
Een meisje verdwijnt letterlijk in de mist. Of de ijdele rechercheur Vogel erin zal slagen klaarheid in het mysterie te brengen, is in deze spannende thriller maar helemaal de vraag.

PIRANHAS
Regisseur: Claudio Giovannesi Schrijver boek: Roberto Saviano Cast: Francesco Di Napoli, Viviana Aprea, Mattia Piano Del Balzo e.a. Originele titel: La paranza dei bambini
Schokkend en indringend misdaaddrama over de leider van een Napolitaanse jeugdbende die een van de lokale maffiabazen uitdaagt voor een snelle weg naar de top.

GHOST TOWN ANTHOLOGY
Regisseur: Denis Côté. Schrijver boek: Laurence Olivier Cast: Robert Naylor, Josée Deschênes, Jean-Michel Anctil e.a. Originele titel: Répertoire des villes disparues
Ingehouden drama over onverwachte en ongewenste bezoekers die een geïsoleerd gehucht aandoen na de zelfmoord van een jongen.

THE SWALLOWS OF KABUL
Regisseurs: Zabou Breitman, Eléa Gobbé-Mévellec . Schrijver boek: Yasmina Khadra
Cast (stemmen): Simon Abkarian, Hiam Abbass, Zita Hanrot e.a. Originele titel: Les Hirondelles de Kaboul
Anno 1998 is in het door de Taliban beheerste Kabul niemand zijn leven nog zeker. Dat de ongelukkigen in dit geval personages in een animatiefilm zijn, maakt hun verhaal er niet minder hartverscheurend op.

THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO
Regisseur: Karim Ainouz. Schrijver boek: Martha Batalha Cast: Carol Duarte, Julia Stockler, Gregorio Duvivier e.a. Originele titel: A Vida Invisível de Eurídice Gusmão
Rio de Janeiro, de jaren vijftig. De ambities van de zusters Euridice en Guida lopen stuk op de bittere werkelijkheid in dit warmbloedige, prijswinnende tropical melodrama.

KAPSALON ROMY
Regisseur: Mischa Kamp. Schrijver boek en scenario: Tamara Bos. Cast: Beppie Melissen, Vita Heijmen, Noortje Herlaar e.a.
Ontroerende familiefilm over een 11-jarig meisje en haar eigenzinnige oma, een kapster met beginnende Alzheimer die haar kapsalon niet meer kan openhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here