De Grote Regisseurs reeks 4 vanaf woensdag 15 januari in LUX

0
357

Op woensdag 15 januari start Constant Hoogenbosch in LUX in Nijmegen met reeks 4 van de Populaire cursusreeks de Grote Regisseurs. De reeks richt zich op invloedrijke regisseurs uit het heden en verleden. Iedere reeks bestaat uit zes lessen. Ieder les staat in het teken van een regisseur. .

Ook dit seizoen zijn de grote regisseurs onder hoede van Constant Hoogenbosch terug. Ook nu zullen de namen bekend zijn en wanneer dat niet het geval is, bieden de lessen een prachtige gelegenheid om kennis te maken met het werk van de toonaangevende regisseurs die de revue passeren. In de deze reeks bespreekt Hoogenbosch in zes lessen regisseurs Sergio Leone, Francis Ford Coppola, Paul Verhoeven, Alex van Warmerdam, Claire Denis, Catherine Breillat en Nora Ephron. Het zijn regisseurs uit heden en verleden waar een rechtgeaarde filmliefhebber niet om heen kan.

Maar wat maakt deze filmmakers zo groot, zo bijzonder en in sommige gevallen zelfs uniek? Hoogenbosch bespreekt, ondersteund door sprekend beeldmateriaal, de belangrijkste films van deze regisseurs. Daarnaast gaat hij in op significante persoonlijke achtergronden en neemt hij de stijl en kenmerken van de makers op de korrel. Tot slot bekijkt Hoogenbosch de regisseurs en hun films in samenhang met de tijd en toont hij de invloed die zij uitoefenden op anderen.
Er zijn passe-partouts, maar de avonden zijn ook los te bezoeken.

Les 1: Sergio Leone (1929-1989) – Films als A Fistful of Dollars (1964), The Good, the Bad and the Ugly (1966), Once Upon a Time in the West (1968), Once Upon a Time in America (1984).

DE GROTE REGISSEURS OVERZICHT
Woensdag 15 januari – Sergio Leone
Woensdag 22 januari – Francis Ford Coppola
Woensdag 29 januari – Paul Verhoeven
Woensdag 5 februari – Alex van Warmerdam
Woensdag 12 februari – Claire Denis & Catherine Breillat
Woensdag 19 februari – Nora Ephron

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here