Dutch X-mas Con 2016, Kerst en fantasy

0
2710

100_8919De entree van de eerste Dutch X-mas Con in Utrecht in het weekend van 17 en 18 december brengt je al direct in Kerstsfeer door alle gezellige Kerst tafereeltjes in de schaars verlichte Whoville hal. Er zijn verschillende kraampjes en stalletjes om te bekijken of waar je iets te eten kunt kopen. Er was zelfs een kraampje met een Free X-Mas kiss en een winterse ervaring met de alternatieve schaatsbaan.

Ook op deze 2e dag waren er mogelijkheden genoeg om de dag door te komen. Zo kon je de Star Wars bus bezoeken en bood de Artist Alley de mogelijkheid om een Manga tekening van jezelf te laten maken door de bekende designer/manga artist Noriko Aoki. Ook de schitterende tekeningen van Illustrator-Concept Artist Joel Chaim Holtzman waren te bewonderen. Druk was het vooral in de Gaming Area. En wilde je nog even zelf op de foto dan kon dat in de Photobooth.

Natuurlijk waren er de Q & A’s
Voor de Q & A van Jason Isaacs, acteur in de Harry Potter films en bekend uit films als Event Horizon, Resident Evil en Black Hawk Down, waren er stoelen tekort. De fans namen dan ook de vloerruimte vóór het podium onmiddellijk in beslag om maar niets te hoeven missen. De 30 minuten die er voor stonden bleken niet voldoende en ook na 10 minuten verlenging waren nog niet alle vragen door Isaacs beantwoordt.

100_8969De sympathieke acteur James Cosmo uit Game of Thrones luisterde met aandacht naar de vragen over zijn karakter in de serie en zijn rol in Braveheart. Op de vraag of de dood van zijn karakter Jeor Mormont, Lord Commander of the Night watch, in Games of Thrones op een waardige manier was gerealiseerd antwoorde hij: “It was with dignity and honour and it should be that way because of the kind of character it was.”

Who you gonna call?
Who you gonna call?
Noriko Aoki
Noriko Aoki
100_8952
Spirited Away met Kerst
100_8958
De Force is strong, maar even zitten is ook wel lekker….
100_8961
Merry Christmas

Neeltje Joosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here