FILM BY THE SEA PRESENTEERT NIEUW ARTWORK

0
401

Van 13 tot en met 22 september vindt in Vlissingen de 21ste editie plaats van Film by the Sea, het jaarlijkse festival waar film en literatuur samenkomen. Het nieuwe artwork werd ontworpen door Paulina Matusiak.

Film by the Sea zit stevig verankerd in de Zeeuwse klei. Voor zijn eerste editie als nieuwe festivaldirecteur ging Jan Doense dan ook op zoek naar een beeld waarin Zeeland, film en literatuur samenkomen. Hij benaderde ontwerpster Paulina Matusiak, die in 2000 Anthon Beeke assisteerde bij het vervaardigen van diens artwork voor Film by the Sea. Matusiak creëerde een iconisch Zeeuws Meisje, staand voor een woelige zee met een boek in haar handen en linten die als filmstroken om haar heen wapperen.

“Met Paulina heb ik al eerder samengewerkt”, aldus Jan Doense. “Voor het Amsterdam Fantastic Film Festival (nu Imagine) maakte zij drie prachtige campagnebeelden en al bij mijn aanstelling wist ik dat ik haar wilde strikken voor mijn eerste Film by the Sea. Het was mijn streven een poster te laten ontwikkelen die niet alleen duidelijk laat zien waar Film by the Sea voor staat – kwaliteit, schoonheid, degelijkheid – maar waarmee ik ook de vaste festivalbezoekers een goed gevoel hoop te geven over de toekomst van hun festival, dat na twintig jaar voor het eerst door iemand anders dan Leo Hannewijk wordt geleid. Een van onze bestuursleden sprak van ‘een Zeeuwse Mona Lisa’. Daar ben ik heel blij mee.”

Het nieuwe artwork van Film by the Sea zal op dinsdag 11 juni tijdens de jaarlijkse Amuse voor het eerst op groot formaat aan de gevel van CineCity prijken. Paulina Matusiak is dan daarbij aanwezig. Tijdens de Amuse wordt de samenstelling van de Vakjury bekendgemaakt, zal de nieuwe festivaltrailer worden gepresenteerd en zal Jan Doense enkele tipjes van de sluier oplichten van de festivalprogrammering van dit jaar.

Concept & art directie, styling: Paulina Matusiak – matusiak.nl
Fotografie & film: Eddy Wenting – eddywenting.com
Visagie: Saskia van der Molen – www.saskiavandermolen.com
Model: Rosanne Hustinx – www.tjardamodelmanagement.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here