Heksen, filmconcert en nieuwe titels – Imagine Film Festival 11-21 april Amsterdam

0
753
Topfilm!!!!!!!!!!

Imagine Film Festival bevestigt nieuwe films, muzikaal randprogramma en het bezoek van een bijzondere gast

Imagine Film Festival, hét filmfestival voor de fantastische film, krijgt dit jaar een moderne heks op bezoek. Zij komt vertellen over archetypen, vooroordelen en de eigentijdse praktijk van heksen. Voor het jaarlijkse filmconcert is ditmaal Frankenstein uit 1931 gekozen. Daarnaast wordt er een elftal nieuwe titels bekend gemaakt. Het filmfestival vindt plaats van 11 tot en met 21 april 2018 in EYE Filmmuseum in Amsterdam.

Heksen
Heksen zijn populaire figuren in de fantastische fictie – ditmaal heeft Imagine twee films over heksen en hekserij op het programma staan. Maar wat is hekserij precies? En wat betekent het om een heks te zijn in de moderne maatschappij? De Nederlands/Britse Morgana is een praktiserende Wiccan Priestess en actief in talloze netwerken. Ze komt uitgebreid aan het woord over vooroordelen, archetypen en de hedendaagse praktijk.

Filmconcert: Frankenstein
Ook organiseert Imagine dit jaar voor de derde maal een filmconcert. Vorig jaar draaide Imagine de film Häxan met een zelf-gecomponeerde live soundtrack. Dit jaar, het jaar dat Mary Shelleys roman ‘Frankenstein’ 200 jaar wordt, was de keuze voor James Whales klassieker uit 1931 snel gemaakt. De gloednieuwe score werd gemaakt en wordt live uitgevoerd door componist en musicus Kevin Toma en foley artist Ronnie van der Veer, die de geluidseffecten voor zijn rekening neemt.

Filmtitels
Tot slot een nieuwe lijst filmtitels. Als altijd biedt Imagine een avontuurlijke mix van nieuwe ontdekkingen en hoogtepunten van het fantastische jaar.

Animals (Duitsland, 2017)
Brawl in Cell Block 99 (Verenigde Staten, 2017) –
Family (Israel, 2017)
Ghost Stories (UK, 2017)
How to Talk to Girls at Parties (Verenigde Staten, 2017)
King Cohen (Verenigde Staten, 2017)
Mom and Dad (Verenigde Staten, 2017)
Mon mon mon Monsters! (Taiwan, 2017)
The Scythian (Rusland, 2018)
Terrifier (Verenigde Staten, 2017)

Het volledige programma wordt eind maart bekend gemaakt. Meer informatie over het festival en het programma kun je vinden op www.imaginefilmfestival.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here