Imagine 2015 volledig programma online en start kaartverkoop

0
1486

Naast een officiële openingsfilm Ex Machina op woensdag 8 april heeft Imagine dit jaar ook een publieksopening: de pulpy actiefilm Everly met Salma Hayek als vechtende anti-heldin. Tien dagen later sluit het festival 18 april af met de avonturenfilm Big Game, waarin terroristen in de Finse wildernis de jacht openen op Samuel L. Jackson als Amerikaanse president

Publieksopening Everly
Omdat Imagine op woensdag 8 april niet alleen voor genodigden, maar ook voor ons publiek begint, hebben we dit jaar een speciale publieksopening. Die gaat meteen op volle kracht van start met de pulpy actiefilm Everly, waarin Salma Hayek de titelrol op zich neemt. Everly wordt als seksslaaf vastgehouden door een sinistere yakuza boss en met ware doodsverachting probeert ze haar moeder en dochtertje in veiligheid te brengen. Een anti-heldin die haar belagers als een straatvechter te lijf gaat. Een vliegende start van het festival en een guilty pleasure in de beste zin van het woord.

Slotfilm Big Game
Als na tien dagen het hoofd vol zit en de vermoeidheid heeft toegeslagen, is de perfecte slotfilm er een met veel actie, een hoog tempo en een forse dosis humor. Weinig films voldoen hier zó goed aan als de avonturenfilm Big Game, waarmee Imagine dit jaar afsluit. De bangige Oskari moet op wild jagen, maar stuit op de Amerikaanse president, die door terroristen op de huid wordt gezeten. Samuel L. Jackson is against character gecast als een president die nog geen fatsoenlijke stomp kan uitdelen en ook de schurken zijn met een knipoog neergezet. Intussen is de actie wel degelijk spectaculair, geholpen door het ruige Finse landschap. Een film én een festival met een happy end.

Programma online en start kaartverkoop
Vanaf woensdag 18 maart staat het volledige programma online, dezelfde middag start ook de kaartverkoop. Alle informatie hierover is terug te vinden op www.imaginefilmfestival.nl, de kaarten zijn online te koop via www.eyefilm.nl en aan de EYE kassa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here