Kaboom Animation Festival 2021

0
1356

Big Bang is het thema van het Kaboom Animation Festival 2021 dat – vanwege de coronarestricties – geheel online plaatsvindt van woensdag 31 maart t/m paasmaandag 5 april. Geniet thuis, op je werk of waar en wanneer het je uitkomt van het beste dat nationale en internationale topanimators te bieden hebben met 333 films uit 53 landen. Onderstaand een kleine greep, het hele programma verschijnt op kaboomfestival.nl.

Kaboom Animatie Festival, sinds 2019 opvolger en liefdeskind van het Amsterdamse KLIK en Utrechtse Holland Animation Film Festival, presenteert de nieuwste en beste (inter)nationale animatieproducties. Een festival dat animatie in al haar geuren en kleuren viert met entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren, kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen en experimenten die je uit de tent lokken.

In themaprogramma Big Bang draaien animaties over dinosaurussen en oermensen, klunzige goden en duveltjes uit een doosje naast films over sociale thema’s. Hoogtepunten bij de zestien featurefilms zijn de anime On-Gaku (Our Sound) van Kenji Iwaisawa over drie buitenbeentjes die een band beginnen en publieksfavoriet Mosley van Kirby Atkins.
Aanraders bij de diverse specials en (live) evenementen zijn Women

Watching Porn Live met Cris, Maxi en Laura, het door Roloff de Jeu samengestelde Viva la Evolución! met vintage juweeltjes op 16 mm en Midnight Madness van Mathijs, Tünde en Aishda met nachtelijke liefdesperikelen.

Two Decades of Dutch Animation vertoont de meest confronterende, verleidelijke, oogverblindende en smakeloze Nederlandse animaties van de afgelopen twintig jaar. Het Franse Folimage, hoofdrolspeler in de internationale animatiewereld, is in Top Studios: Folimage vertegenwoordigd met de featurefilms A Cat in Paris en Aunt Hilda en diverse korte films.

Op 29 en 30 maart zijn de Kaboom Industry Days met discussies over het Nederlandse animatielandschap. Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van een tiental Kaboom Awards, onder meer de prijs voor nieuw talent, gesponsord door Cartoon Network. De internationale jury bestaat dit jaar uit de Britse filmmaker Tom CJ Brown, directeur Media Art Friesland Andrea Möller en de Belgische animator en tekenaar Britt Raes.

Meer info op de website, Instagram, Facebook, Twitter, Vimeo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here