LA BELLE ÉPOQUE OPENT FILM BY THE SEA 2019

0
345
De Franse film LA BELLE ÉPOQUE is dit jaar de openingsfilm van het internationale filmfestival Film by the Sea.
Eerder dit jaar beleefde LA BELLE ÉPOQUE zijn wereldpremière tijdens het filmfestival van Cannes, waar hij buiten competitie werd vertoond in het hoofdprogramma.
De hoofdrollen in deze sprankelende film worden vertolkt door Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier en Fanny Ardant.
Op vrijdagavond 13 september wordt in CineCityXL Vlissingen de rode loper uitgerold voor de bezoekers van het Openingsgala van de 21ste editie van Film by the Sea met LA BELLE ÉPOQUE, na MR. & MRS. ADELMAN (2007) de tweede lange speelfilm van de Franse acteur en regisseur Nicolas Bedos, die tevens het scenario schreef. Hiermee wordt het startschot gegeven voor tien bruisende festivaldagen in Zeeland. Op het programma van Film by the Sea staan onder meer boekverfilmingen, Franstalige films, documentaires, ‘late night movies’ en het Storytel FilmBoekenbal.

OVER LA BELLE ÉPOQUE
Het leven van zestiger Victor (Daniel Auteuil) raakt ontregeld wanneer de succesvolle zakenman Antoine (Guillaume Canet) hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) voor het eerst ontmoette, veertig jaar geleden.

LA BELLE ÉPOQUE draait vanaf 2 januari in de bioscopen.

www.filmbythesea.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here