Nederlandse componist geselecteerd voor gerenommeerd filmmuziek-programma

0
1654

De 28-jarige Nederlandse componist Roy Bemelmans is door de Society of Composers and Lyricists, de Amerikaanse vakorganisatie van componisten en tekstschrijvers voor film, geselecteerd voor hun mentorprogramma. Dit programma geeft een selecte groep jonge filmmuziek-talenten de kans om gedurende drie maanden mee te draaien in de ‘filmmuziek keuken’ van Hollywood. Op het programma staan diverse masterclasses van bekende filmcomponisten en het bijwonen van orkestopnames.
Bemelmans is werkzaam in Los Angeles, waar hij studeerde voor het vak van filmcomponist. Hij werd samen met 9 andere componisten gekozen en is daarmee de eerste Nederlander die toegelaten wordt tot het programma.

de 28-jarige componist Roy Bemelmans schrijft al sinds jonge leeftijd muziek in een stijl die zich bij uitstek leent voor het ondersteunen van beeld. Hij laat zijn passie voor muziek en film dan ook steeds vaker samenkomen en heeft in de afgelopen jaren diverse producties van muziek voorzien, waaronder de documentaires De Onrendabelen van Hans Heijnen en A Blooming Business van Ton van Zantvoort. Eind 2009 kent het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten hem een subsidie toe en
in januari 2010 verhuist hij na jaren voorbereiding naar Los Angeles om daar het UCLA Film Scoring Program te volgen, een vakopleiding tot filmcomponist. Daarnaast schrijft Bemelmans in 2010 o.a. de muziek voor de speelfilm Clair De Lune van filmmaker Michael Kolenbrander.
Hoewel filmmuziek per definitie onderdeel is van een groter geheel, probeert Bemelmans in zijn werk altijd trouw te blijven aan zijn eigen muzikale signatuur.

De Society of Composers and Lyricists (SCL) is de voornaamste Amerikaanse organisatie voor professionele film-, TV- en game-componisten en tekstschrijvers. De organisatie ontstond in 1945 met filmmuziek-iconen als Max Steiner, Bernard Herrmann en Erich Wolfgang Korngold, Dimitri Tiomkin en David Raksin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here