ONLINE FILMCURSUS – ENNIO MORRICONE

0
341

Woensdag 18 november geeft filmdocent Constant Hoogenbosch een online filmcursus, met als thema ‘Er was eens Ennio Morricone’. Duik samen met Constant in het leven en het bijzondere werk van een van de meest invloedrijke filmcomponisten.

Op 6 juli van dit jaar overleed Ennio Morricone op 91-jarige leeftijd. Hij laat een rijk en uniek oeuvre na. In deze online les bespreekt Constant Hoogenbosch zijn innovatieve en baanbrekende aanpak, zijn bijzondere plaats in de wereld van de filmmuziek en uiteraard zijn nauwe samenwerking met regisseur Sergio Leone. Ook componisten die direct door Morricone werden beïnvloed komen aan bod, waaronder Luís Enríquez Bacalov en Bruno Nicolai. Een en ander wordt geïllustreerd met prachtige beeld- en geluidsfragmenten en muziekstukken. Een ode aan de karakteristieke filmmuziek van Morricone, die naam maakte met tijdloze composities voor filmklassiekers als ‘Once Upon a Time in the West’, ‘The Good, the Bad and the Ugly,’ ‘The Mission,’ ‘Cinema Paradiso’ en zijn prachtige score voor ‘Fateless’.

ONLINE FILMCURSUS
Een halfuur voordat de les begint, zul je een Skype-link in je mailbox ontvangen. Via deze link zul je in een chat komen met Constant en kan de cursus beginnen! Kaarten per cursusles kosten € 8,50. Als LUX Vriend betaal je € 6,50. De kaartverkoop voor deze cursus start a.s. maandag, 16 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here