Prijsvraag: Les Olympiades – nu te koop op DVD

0
228

Les Olympiades is een bitterzoete stadssymfonie van Jacques Audiard (DE ROUILLE ET D’OS, UN PROHETE). Céline Sciamma (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU) schreef mee aan het scenario.

In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Emilie (Lucie Zhang) leert Camille (Makita Samba) kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora (Noémie Merlant) is de vriendin van Camille, maar heeft moeite met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet (Jehnny Beth) die ze online heeft leren kennen. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit.

Les Olympiades werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar Rone de prijs won voor Beste Soundtrack. De film is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.

Win DVDs.

Stuur je antwoord naar prijsvraag@moviemachine.nl o.v.v. Olympiades

Winnaars worden na het afronden van de actie per email op de hoogte gebracht.

Vraag: in welke film van Jacques Audiard uit 2012 zien we Marion Cotillard en Matthias Schoenaerts?

Deadline actie: 14 augustus


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here