Prijsvraag Les Passagers de la Nuit – nu te koop op DVD

0
242

LES PASSAGERS DE LA NUIT van Mikhaël Hers, met een prachtige hoofdrol van Charlotte Gainsbourg als Elisabeth, is verschenen op DVD. De film geeft een mooi beeld van Parijs in de jaren tachtig. Elisabeth probeert na haar scheiding opnieuw haar weg in het leven te vinden. Tegelijkertijd breekt in Frankrijk breekt een nieuw politiek en maatschappelijk tijdperk aan.
Als Elisabeth in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze de rondzwervende Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge, ontheemde vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis en Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn. Terwijl Elisabeth de jongeren gadeslaat, zal ze haar eigen waarde moeten vinden en herontdekken dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft.

LES PASSAGERS DE LA NUIT is een liefdevol portret van een vrouw die moet accepteren dat ze een toekomst heeft. Gainsbourg is op haar best en krijgt gezelschap van, onder andere, Emmanuelle Béart. Regisseur Mikhäel Hers weet perfect de tijdsgeest te vangen door middel van archiefbeelden, herkenbare muziek en een vrouw die ontdekt dat ze onafhankelijk kan zijn.

Win DVDs.

Stuur je antwoord naar prijsvraag@moviemachine.nl o.v.v. Passagers

Winnaars worden na het afronden van de actie per email op de hoogte gebracht.

Vraag: in welke controversiële film van Lars von Trier uit 2009 zagen we Charlotte Gainsbourg in een hoofdrol?

Deadline actie: 10 februari

DELEN
Vorig artikelLezingen en cursussen voorjaar 2023

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here