Telefilm Gelukzoekers woensdag 28 februari bij de VPRO op NPO 3

0
452

Woensdag 28 februari, 20.25 uur zendt de VPRO op NPO 3 de Telefilm Gelukzoekers uit. David Elsendoorn en Jouman Fattal spelen de hoofdrollen in de romantische komedie van regisseur Hanro Smitsman naar een scenario van Alma Popeyus en Hein Schütz.

In het Groningse dorp waar Harko woont, vertrekken alle ambitieuze meiden en arriveert een bus asielzoekers. Hierin zit Faiza, die met haar familie moet bewijzen dat ze geen gelukzoekers zijn. Een knap meisje en een aantrekkelijke jongen, allebei met een ongewisse toekomst. Groningen wordt geteisterd door aardbevingen en voor Faiza dreigt uitzetting. Kan de liefde wel opbloeien op een instabiele bodem en in een meedogenloos maatschappelijk klimaat?

Cast: David Elsendoorn, Jouman Fattal, Marius Mensink, Peter Boven, Joost Koning, Sabri Saad El Hamus, Anniek Pheifer, Marcel Hensema, Albert Secuur, Nanette Edens, e.a. Regie: Hanro Smitsman, scenario: Alma Popeyus & Hein Schütz, producent: Corrino Drama, omroep: VPRO.

Gelukzoekers is de derde van de zes Telefilms 2018. De andere titels zijn Het hart van Hadiah Tromp (14 feb), Lost & Found (21 feb), Gewoon vrienden (7 mrt), Get Lost! (14 mrt) en Billy (25 mrt).
Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here