projects and events logos-groot-los-280x47MM Projects & Events richt zich op de realisatie van film- en beeldculturele projecten en evenementen.

MM Projects & Events richt zich op de realisatie van film- en beeldculturele projecten en evenementen. De bijdragen vanuit Movie Machine varieren van een adviserende en ondersteunende rol tot een volledige realisatie van een project. Naast eigen projecten is het projectbureau een broedplaats van nieuwe initiatieven, samenwerkingsverbanden, projecten en evenementen. Het kan hierbij gaan om uit MM Projects & Events voortgekomen projecten maar ook ondersteuning bij projecten van derden. Het projectbureau richt zich op de realisatie van grote en kleine filmprojecten, waaronder bijvoorbeeld mini festivals, speciale programma’s of begeleiding van productioneel gerichte programma’s. Tenslotte kan MM Projects & Events ondersteuning bieden in het regelen van speciale filmgasten n.a.v. premières en zorg dragen voor de omlijsting van de avond met een zaalinterview en/of nagesprek na de film.

Een beeldfeestje?

Movie Machine stelt voor particulieren, instellingen en bedrijven op maat gemaakte film- en beeldprogramma’s/presentaties samen aan de hand van aangedragen thema’s en/of ideeën.  Een leuk en uniek idee voor een feestje, als cadeau of als bedrijfsuitstapje. Neem over de mogelijkheden contact op met Constant Hoogenbosch, info@moviemachine.nl

falling-music-notes-1178-280x192Als muziek in de oren…

Movie Machine is ook in te huren voor een complete muzikale omlijsting van een film gerelateerd evenement. Movie Machine draait uit eigen omvangrijk muziekarchief  een gepast aanbod aan filmmuziek dat varieert van lekkere luisterliedjes, onvervalste evergreens, swingende klassiekers en gouwe ouwe film en televisie tunes.

possession-280x396Het oog wil ook wat…

Movie Machine beschikt over een omvangrijk archief van originele filmposters dat inmiddels al verschillende malen inzet was van exposities.

Lopende projecten en events:

Naast onderstaande projecten en events werkt Movie Machine momenteel aan verschillende nieuwe projecten voor verschillende opdrachtgevers. Verder zijn er natuurlijk de cursussen die Movie Machine op verschillende locaties in het land neerzet. Daarover meer op de educatie pagina.

 


Stripfestijn De Klare Lijn 

De Nijmeegse brug tussen Nederlandse en Vlaamse Strips en beeldcultuur

In opdracht van het Vlaams Cultureel Kwartier realiseerde Movie Machine in 2012 voor de eerste maal het strip- en beeldcultuur festival De Klare Lijn, een speciaal programma dat de Vlaamse en Nederlandse stripcultuur centraal stelt. Het programma bestaat uit lezingen, workshops, zaalgesprekken met verschillende bekende tekenaars uit Nederland en België en exposities.

Schemerzone
In oktober 2013 startte Movie Machine een nieuw filminitiatief onder de naam Schemerzone. def-logo-schemerzone-2.0sm-280x144Iedere twee maanden programmeert Schemerzone een double feature van cult, horror, science fiction en exploitation films en vergeten curiosa uit meer dan honderd jaar film.

Projecten en events

Vlaamse Filmklassiekers

In opdracht van het Vlaams Cultureel Kwartier in Nijmegen realiseerde Movie Machine eind 2011 een programma rond Vlaamse film klassiekers. Alle films werden voorafgegaan door een inleiding van Hoogenbosch.

Het programma: Het Afscheid (1966) van Roland Verhavert – 31 oktober: Mira (1971) van Fons Rademakers – 21 november: Crazy Love (1987) van Dominique Deruddere – 28 november: Het sacrament (1990) van Hugo Claus en maandag 12 december: De Helaasheid der Dingen (2009) van Felix van Groeningen.

hommage-2011-lux-alt-280x367Maria Schneider

Begin 2011 overleed de Franse actrice Maria Schneider op 58 jarige leeftijd. Schneider werd natuurlijk voorál bekend door haar rol in Last Tango in Paris (Bertolucci 1972), maar verscheen ook in Professione Reporter (Antonioni 1975), Een vrouw als Eva (Nouchka van Brakel 1979), La Derobade (1979) en Jane Eyre (Zeffirelli 1996). In een speciale hommage aan Schneider en als voorproefje op het project Diva’s realiseerde I Compani een hele avond aan Maria Schneider. Vóór de pauze een retrospectief met filmscènes en ander materiaal en na de pauze een reprise van het project Last Tango in Paris waarmee I Compani grote successen boekte. Movie Machine stelde voor dit programma het beeldmateriaal rond Maria Schneider samen en verzorgde een inleiding.

Divas 407628_356308884397395_100000548593144_1397390_1026861461_n-280x390Diva

In samenwerking met jazz musicus en I Compani voorman Bo van de Graaf realiseerde Movie Machine in 2012 de ontwikkeling van het film en muziek programma Diva. De Diva is goddelijk, de Diva is tijdloos. Wat maakt dat de ene actrice tot de status van een filmgodin kan verrijzen en de andere actrice de hogere regionen nooit zal bereiken? Het geheim ligt verborgen in de magie van film, een hoge mate aan natuurlijk charisma en een forse dosis talent. Die magie wordt vertaald naar de muziek van Bo van de Graaf en begeleidend beeldmateriaal. Hoogenbosch verzorgde de research, de samenstelling en regie van het beeldmateriaal.  Daarnaast schreef hij de liner notes voor de onlangs verschenen CD.

Vindtocht_72dpi_RGB_websm-280x395Cees Oosterwijk

In juni 2012 presenteerde schrijver Cees Oosterwijk zijn roman De Vindtocht. Voor de presentatie stelde Movie Machine een speciale collage film samen rond het thema zoeken en vinden.

LUXploitation
Voor LUX Nijmegen realiseerde Hoogenbosch in 2011/2012 de reeks LUXploitation, waarin er speciale aandacht was voor  exploitatiefilms en vergeten genrefilms.

Alle films werden door Hoogenbosch voorzien van een inleiding en een kort voorprogramma.

Het programma bestond uit films als Django – Trick ‘r treat – Hobo with a Shotgun – Seconds (1966) – Lifeforce  – The Nameless/Los Sin Nombre (1999) –   La Maschera del Demonio/Black Sunday (1960) – Mientras duermes (2011) – Black Christmas (1974)

Intro programma – Cultuurfeest

In opdracht van LUX stelde Movie Machine in 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 voor de studenten introductie een speciaal programma samen.

A Bridge Too Far de reünie – 

In opdracht van De Gelderlander realiseerde Movie Machine in september 2014 een speciaal programma voor de herdenking van Market Garden en een reunie rond de medewerkers aan A Bridge Too Far. Er werden door Constant Hoogenbosch diverse lezingen gegeven, een talkshow gepresenteerd en een expositie ingericht.

Met vriendelijke groet,
Constant Hoogenbosch