FILM CAFÉ in LUX in Nijmegen – editie april

0
224

Film Café komt er weer aan! Bij Filmcafé sta ik op zaterdag 20 april, de laatste editie van dit seizoen, wederom garant voor een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films. Filmeducatie onder het genot van een hapje en drankje, want de bar is open.

Ik duik wederom in interessante wetenswaardigheden, anekdotes en boeiende achtergronden uit de filmwereld. In ongedwongen sfeer biedt Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

Zo sta ik zaterdag 20 april o.a. stil bij het 45-jarige jubileum van de curieuze scifi film The Day Time Ended en Robin Williams, die dit jaar al weer tien jaar dood is. Verder gaan we terug naar 1954 voor de western Vera Cruz (die grote invloed had op de latere spaghettiwesterns) en naar 1974 toen Emmanuelle het levenslicht zag en in Australië Peter Weir zijn absurde The Cars That Ate Paris afleverde. En we kijken nog even naar de Razzie Awards, u weet wel de anti Oscars voor de slechtste films van het jaar. Het is slechts een tip van de sluier, want er zit nog veel meer in het filmvat.

Zaterdag 20 april
Inloop vanaf 14.30
Start programma: 15.00 uur
Einde: 17.00 uur.
Komende data voor in de agenda: in het volgende seizoen zijn we weer terug en data volgen zo snel mogelijk.

Kaarten op https://www.lux-nijmegen.nl/programma/cur2-filmcafe-editie-april/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here