FILM CAFÉ in LUX in Nijmegen

0
588

Film Café komt er weer aan! Bij Filmcafé staat Constant Hoogenbosch op zaterdag 7 oktober wederom garant voor een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films. Filmeducatie met een knipoog onder het genot van een hapje en drankje, want de bar is open.

Hoogenbosch duikt in deze eerste editie van het nieuwe seizoen in interessante wetenswaardigheden, anekdotes en boeiende achtergronden uit de filmwereld. In ongedwongen sfeer biedt Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

Zo staat Hoogenbosch zaterdag 7 oktober o.a. stil bij Native American acteur Will Sampson (net 90 geworden en bekend uit o.a. One Flew over the Cuckoo’s Nest) en het overlijden van Michael Gambon. We bezien de armoedegrens in Nederland door de ogen van een film als Nomadland, gaan 60 jaar terug in de tijd voor Fellini’s 8 ½ en vestigen aandacht op de re-release van The Others van Alejandro Amenabar op 26 oktober. En dan is er nog de boodschap van Mars uit 1913 in het curieuze A Message from Mars. Het is slechts een tip van de sluier, want er zit nog veel meer in het filmvat.

Zaterdag 7 oktober
Inloop vanaf 14.30
Start programma: 15.00 uur
Einde: 17.00 uur.
Komende data voor in de agenda: 4 november – 16 december – 13 januari – 3 februari – 2 maart – 6 april

Kaarten op https://www.lux-nijmegen.nl/film/filmcafe-editie-oktober/?dag=20231007