FNN wordt Nijmegen Filmstad

0
1077

Film Netwerk Nijmegen is niet meer. De vereniging is ter ziele gegaan, maar daarmee niet de achterliggende geest.

Zes jaar geleden stak een groep mensen uit de Nijmeegse filmwereld de koppen bij elkaar om te komen tot een Nijmeegs overlegorgaan en samenwerkingsverband. Dit leidde tot de oprichting van vereniging Film Netwerk Nijmegen (FNN).

Film Netwerk Nijmegen had als doel het bevorderen van de Nijmeegse filmcultuur in de breedste zin van het woord. Uit dit streven is onder anderen film festival Go Short voortgekomen, dat zich richt op de korte film, en vonden verschillende film professionals hun weg naar Nijmegen voor lezingen, masterclasses en filmsalons.

Inmiddels heeft Film Netwerk Nijmegen met het door Stichting Dziga geïnitieerde maandelijks terugkerende platform Op het Doek voor filmprofessionals uit Nijmegen en omstreken een informeel en informatief platform gecreëerd. Door de regelmatige bijeenkomsten biedt Op Het Doek mogelijkheid tot kennismaking met vakbroeders, netwerken, uitwisseling van ideeën, bundeling van krachten en gemeenschappelijke activiteiten. De vereniging Film Netwerk Nijmegen heeft daarmee de doelen bereikt. Daarmee niet gezegd dat er nog veel te doen is. De informatieverstrekking en het online platform hebben hun weg gevonden naar het online portal van het Nijmeegse Filmpers en Communicatiebureau Movie Machine, waar een speciale Nijmegen Filmstad pagina te vinden is waar alle Nijmeegse film en filmgerelateerde activiteiten kunnen worden aangekondigd. De LinkedIn pagina van Film Netwerk Nijmegen blijft wel gewoon bestaan. Persberichten, nieuws en aankondigingen kunnen voortaan naar info@moviemachine.nl

Namens het bestuur van Film Netwerk Nijmegen
Constant Hoogenbosch, voorzitter Film Netwerk Nijmegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here