Kindermiddag Stripfestijn De Klare Lijn met Suske en Wiske: De Texas Rakkers.

0
2101

Zaterdagmiddag 15 september vertoont Stripfestijn De Klare Lijn de stripverfilming Suske en Wiske: De Texas Rakkers.

Deze middag is helemaal voor de kinderen. Naast de vertoning van de Suske en Wiske film, kunnen kinderen zich voor, na en tijdens de film als cartoon laten vastleggen en/of hun gezicht laten beschilderen door een professionele schminker.

In de plaats Dark City, in het broeierige Texas in Zuid-Amerika, heeft de gemaskerde boef Jim Parasijt, die tevens een illegale whiskystokerij runt, het plan opgevat om de hele wereldbevolking te verkleinen met een magisch Indiaans verkleinpoeder. Zo kan hij zelf de grootste worden.
De Texas Rangers onder leiding van Ranger Tom, die de orde moeten handhaven, zijn inmiddels in een hinderlaag gelokt. Verkleind door het magische poeder heeft Parasijt hen in lege whiskyflessen gestopt. Maar Ranger Tom is niet voor niets de leider. Hij slaagt erin zijn fles uit evenwicht te brengen en in een houtenkist te laten tuimelen die voor Europa bestemd is.
Bij toeval komt de fles bij Lambik terecht, die raar opkijkt wanneer hij de piepkleine Texas Ranger ontdekt. Als hij zijn verhaal hoort, weet hij dat er werk aan de winkel is. Boef Parasijt en zijn dwaze ideeën moeten gestopt worden. Samen met Suske en Wiske, Tante Sidonia en Jerommeke reist hij af om in Texas orde op zaken te stellen. De superverstandige Professor Barabas trekt intussen terug in zijn laboratorium om een tegengif uit te vinden, waarmee hij de verkleining ongedaan kan maken.
In Dark City blijkt al snel dat onze vrienden niet welkom zijn. De macht van Parasijt en zijn bende reikt ver. Iedereen gedraagt zich uiterst verdacht. Sheriff Cooper is totaal niet gemotiveerd. En is de beeldschone Miss Missy alleen een voortreffelijke barzangeres of zit ze ook in het complot?
Een geweldig spannend avontuur volgt. Want met de beetje onhandige leiding en speurzin van Lambik, de slimheid van Suske en Wiske, de superkracht van Jerommeke, de nuchterheid van Tante Sidonia en niet te vergeten Wiske’s pop Schanulleke en de pietere hond Thomas moet het lukken om de wereld te behoeden voor een ramp.

Aanvang: 13.30 uur tot 16.00 uur Aanvang film: 14.00 uur
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen
Entree: € 2,-  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here