Schemerzone bijt spits af met exclusieve vertoning CLIVE BARKER’S NIGHTBREED: THE CABAL CUT in aanwezigheid van restoration director Russell Cherrington

0
1115

‘It’s the biggest monster movie ever made.’
Bob Keen – creature designer

SCHEMERZONE is een nieuw filminitiatief van Movie Machine uit Nijmegen. Iedere twee maanden programmeert Schemerzone een double feature van cult, horror, science fiction en exploitation films en vergeten curiosa uit meer dan honderd jaar film.

Op vrijdag 4 oktober opent Schemerzone niet met een double feature maar wel met een exclusieve vertoning van CLIVE BARKER’S NIGHTBREED: THE CABAL CUT. De originele film die Hellraiser regisseur Barker in 1990, naar zijn eigen verhaal Cabal, uitbracht bereikte de bioscoopzalen in een compleet verknipte versie die totaal niet strookte met de visie die Barker aanvankelijk had. Barker’s film werd verdoemd tot een obscure cultfilm en door de distributeur in de markt gezet als een simpele ‘slasher’ horror film. Na jaren speurwerk naar het originele, weggeknipte beeldmateriaal is er nu The Cabal Cut van Nightbreed, die volgens Barker nauw aansluit op het originele boek en zijn oorspronkelijk visie. NIGHTBREED: THE CABAL CUT duurt 144 minuten en steekt daarmee scherp af tegen de slechts 102 minuten durende originele bioscoop release. Restoration director Russell Cherrington is op vrijdag 4 oktober bij Schemerzone aanwezig om de film zelf in te leiden en om vragen te beantwoorden.

NIGHTBREED: THE CABAL CUT is het fantastische verhaal van de monsters en paria’s van onze wereld, Nightbreed, die een veilige haven hebben gevonden in het ondergrondse Midian. Maar de veilige haven komt in gevaar door de liefde tussen de ondode Midian bewoner Aaron Boone ( Craig Sheffer) en de levende Lori (Anne Bobby).

Door de lengte van het programma is er op 4 oktober geen double feature. Op vrijdag 20 december, de tweede editie van Schemerzone, wel. Dan is er speciale aandacht voor studio The Asylum en vertonen we Sharknado en Atlantic Rim, de schaamteloze maar heerlijke rip off van Pacific Rim.

Meer informatie over NIGHTBREED: THE CABAL CUT op http://www.occupymidian.com/
Meer informatie over Schemerzone op http://www.facebook.com/schemerzone
Het logo van Schemerzone werd ontworpen door Maik Hagens – http://www.maikhagens.nl/

Locatie Schemerzone: Dobbelmannweg 1, 6531 KT Nijmegen
Aanvang: inloop 20.30 – begin programma 21.15
Entrée: € 10, –
Maximaal 50 personen
Aanmelden/reserveren via: info@moviemachine.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here