Stripfestijn De Klare Lijn: expositie Suske en Wiske en het Opgeheven Vingertje!

0
1085

Vanaf 3 september exposeert de Nijmeegse kunstenaar Jac. Splinter zijn Suske en Wiske tentoonstelling in de hal van de Openbare Bibliotheek aan de Mariënburg, Nijmegen.

Let op! We zijn er van jongsaf aan mee opgevoed en iedereen doet het!
Sinds 2004 knipt Jac.Splinter foto’s uit kranten en tijdschriften met gebaren. Een selectie van deze foto’s met het opgeheven vingertje is te zien in de vitrine in de bibliotheek vanaf dinsdag 11 september. Het bleef niet bij foto’s alleen. Overal kwam hij het tegen, vrienden en vriendinnen vulden zijn verzameling ongevraagd aan. Een heiligenbeeldje uit een bedevaartsoord, een smurf, een pen een platenhoes, een luciferdoosje. Ook deze worden geëxposeerd.

Maar: een van de opmerkelijkste vondsten was het gebruik van het opgeheven vingertje in de strip Suske en Wiske. Geloof het of niet, maar gemiddeld wordt er per boek een keer of drieëntwintig gezwaaid met de opgeheven wijsvinger. In de Pompenplanters ontdekte Jac.Splinter zelfs vijftig (50!) opgeheven vingertjes. Soms wel drie per pagina! Hij selecteerde een aantal opmerkelijke plaatjes en combineerde die tot vrolijke mededelingen.

Locatie: de hal van Bibliotheek de Mariënburg
Vanaf 3 september tijdens openingstijden van de bibliotheek
Toegang: gratis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here