Woensdag 10 april – lezing in LUX Nijmegen = De Toekomst van Film 1: A.I.

0
307

Film kan niet zonder techniek. Technische innovatie vergroot al sinds de begindagen de mogelijkheden van het medium film. Maar het was altijd de menselijke geest, hand en het oog dat de techniek naar zijn hand zette en verantwoordelijk was voor het artistieke en creatieve proces.

De komst van A.I., kunstmatige intelligentie, lijkt roet in het eten te gooien. In hoeverre kan A.I. verantwoordelijk zijn voor artistieke en creatieve uitingen als film. En waar en wanneer kunnen we A.I bij het maken van films inzetten zonder de eigenheid van de filmmaker te ondermijnen. A.I. komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen.

In deze lezing bekijkt cultuurhistoricus en filmdocent Constant Hoogenbosch de voorgeschiedenis van A.I. in de filmwereld, bespreekt hij de status quo en toekomstscenario’s. Komt de speelfilm straks helemaal uit de computer en komt er een Oscar categorie voor beste door A.I. geproduceerde speelfilm? Films die Voorbij komen zijn o.a. Westworld, The Congress, The Abyss, Jurassic Park.

Meer info en kaartje op deze link