Film Café in LUX – maart editie

0
559

Film Café komt er weer aan! Bij Filmcafé sta ik op zaterdag 2 maart wederom garant voor een gezellige, leuke en leerzame filmmiddag vol bijzondere momenten uit bekende en minder bekende films. Filmeducatie onder het genot van een hapje en drankje, want de bar is open.

Ik duik wederom in interessante wetenswaardigheden, anekdotes en boeiende achtergronden uit de filmwereld. In ongedwongen sfeer biedt Film Café iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film, waarbij ook actuele thema’s en ontwikkelingen niet worden vergeten.

Zo sta ik zaterdag 2 maart o.a. stil bij twee staaltjes verbluffend camerawerk 60 jaar geleden in 1964 in Soy Cuba en 40 jaar geleden in 1984 in Birdy. We gaan ook terug naar 1927 waar Walter Ruttman met Berlin: Die Sinfonie der Großstadt een fascinerend tijdsbeeld creëert en staan we stil bij het 45-jarig jubileum van de klassieker Alien. Verder werpen we een blik op de uiteenlopende verfilmingen van Richard Matheson’s roman I Am Legend en bekijken we de ontwikkeling van het karakter Inspector Clouseau in de Pink Panther films, waarvan de eerste 60 jaar geleden verscheen. En waarom was The Mask in 1994 zo’n revolutionaire film en is het prachtige Conrack uit 1974 met Jon Voight een vergeten film? Het is slechts een tip van de sluier, want er zit nog veel meer in het filmvat.

Zaterdag 2 maart
Inloop vanaf 14.30
Start programma: 15.00 uur
Einde: 17.00 uur.
Komende data voor in de agenda: 20 april
Kaarten op https://www.lux-nijmegen.nl/prog…/filmcafe-editie-maart-2/