LUXploitation, sessie 3: Hobo with a shotgun

0
1470

Maak je borst maar nat… LUXploitation kijkt deze maand met Hobo with a Shotgun terug naar de hoogtijdagen van de vigilante movies uit de jaren zeventig maar ook de videomarkt in jaren tachtig. Videotheken kregen een ware golf voor hun kiezen van snel en vooral goedkoop in elkaar geflanste actiefilms vol excessief geweld, ‘functioneel’ bloot, rammelende scenario’s en abominabel acteerwerk. Hobo with a Shotgun is pulp van hoge klasse. Het motto is immers ‘hoe ranziger, hoe beter’ en op die graadmeter scoort Jacob Eisener bijzonder hoog.

Donderdag 24 november Hobo with a Shotgun
Aanvang : 22.00
Locatie: LUX – Nijmegen

“Delivering justice one shell at a time”

Robert Rodriguez en Quentin Tarantino bedachten in 2007 ter gelegenheid van hun Grindhouse filmproject een leuke actie. Naast hun eigen neptrailers voor niet bestaande films gaven ze enthousiaste filmmakers een kans om ook een neptrailer aan te leveren. De winnende trailer zou worden opgenomen in het Grindhouse project. De Canadese filmmaker en genre-enthousiast Jason Eisener stuurde zijn Hobo with a Shotgun trailer in en pakte de eerste prijs. Eisener liet het niet bij de trailer en sleepte er een volledige speelfilm uit. Dat hij voor de film Hobo with a Shotgun Rutger Hauer kon strikken voor de hoofdrol, is de kroon op zijn werk.

Hobo with a Shotgun is een extreem gewelddadige en bloederige knipoog naar de over de top vigilantefilms van weleer. Hauer is de naamloze zwerver uit de titel. Wanneer hij arriveert in een klein grimmig stadje is al snel duidelijk dat geweld, moord en doodslag aan de orde van de dag zijn. Gewapend met een bulderend jachtgeweer rekent de zwerver meedogenloos af met de immorele, gewelddadige inwoners en corrupte agenten. Het duurt niet lang voordat onderwereldkoning The Drake (Brian Downey) en zijn beide zoons lucht krijgen van de bloederige kruistocht van de zwerver. Een confrontatie met The Drake is onvermijdelijk. Maar een man die niets te verliezen heeft is gevaarlijk, zeer gevaarlijk…

Land: Can/VS 2010
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Genre: misdaad/horror
Regie: Jason Eisener
Hoofdrollen: Rutger Hauer, Gregory Smith, Molly Dunsworth
Distributie: eOne
Speelduur: 86 minuten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here